תוכנית ביטוח מסוג אובדן כושר עבודה נועדה להחליף הכנסה בעת פגיעה מתאונה או מחלה. לאורך השנים, שווקו על ידי חברות הביטוח תוכניות מגוונות ובעלות תנאים שונים וזאת עד לשנת 2017 – בה הוחל החוזר "קווים מנחים לעניין תכנית לביטוח אובדן כושר עבודה".
למעשה, חוזר זה מחייב את החברות המשווקות ביטוחים מסוג זה לכיסוי אחיד. משמע – מבנה התוכנית הבסיסית תהיה מודולרית ותבטיח כיסוי בסיס, עליו ניתן יהיה "להלביש" הרחבות/נספחים.
ביטוח זה קיים בדר"כ דרך קרנות הפנסיה או ביטוחי המנהלים שלנו ומהווה למעשה את ההגנה הנדרשת לאדם שנקלע לאי כושר עבודה עקב מחלה או תאונה. ביטוח זה ישלם לנפגע כ 75% משכרו בכל חודש ( ניתן לתבוע החל מ25% ועד 75% נכות ) הקצבה תינתן כל עוד המבוטח חדל להיות באבדן כושר עבודה, או שהגיע לסיום גיל ביטוחי 67 לגבר ו62.4 לאישה או שהלך לעולמו).
אז מה כוללת תכנית הבסיס?
עד להכנסה בגובה מחצית מהשכר הממוצע במשק * 10551/2 = 5272.5 ₪ הכנסה בחודש, עלינו לנכות כ-4.45% סכום של 234 ₪. את החצי השני 5272.5 ₪ נכפיל ב12.55% – 662 ₪.
סה"כ 896 ₪ מינימום הפקדה לקרן פנסיה.
על הכנסות מעבר לסכומים אלו אין חובת הפקדה. כמובן שמוטב ורצוי להפקיד יותר במידה ומתאפשר, בעיקר בשל שלוש סיבות עיקריות:
5.5% זיכוי – ניתן לקבל הטבת זיכוי עד לגובה של 11,748 ₪ – 11,748 * 35% = 4111 ₪ אותם יוכל לזכות מהכנסתו.
תוכניות הביטוח של אובדן כושר עבודה הן חשובות מאוד עבור כל אדם, מומלץ בחום להכיר את המספרים ולתכנן לפני ולא להיות מופתעים לאחר קרות מקרה ביטוח. קיימות הרחבות לתוכניות אלו. ניתן למשל לרכוש הרחבה להגדרת עיסוק ספציפי, או לקצר את תקופת ההמתנה עד שמקבלים תגמולים ו/או לרכוש כיסוי שמבטל קיזוז עם גורמים ממשלתיים אחרים (כמו ביטוח לאומי),
**יש להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לכל שינוי שמעוניינים לבצע בתכניות אלו, אין להסתמך על הכתוב כהמלצה או הצעה לבצע פעולה כלשהיא, מטרת המאמר היא לספק מידע גולמי, שיסייע לכל אדם, אך לא יחליף בירור צרכים מעמיק ע"י בעל רישיון.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים עבור כל אדם. אין לראות באמור לעיל התחייבות להשגת תשואה כלשהיא.
© 2024 כל הזכויות שמורות